Рапсодия в бяло
Рапсодия в бяло / netinfo

След внимателно проучване на медийната среда през последните седмици премиерът Станишев придоби усещането, че всички ние живеем в държава, в която стават само скандали и всички ходят оцапани. Нещо повече - премиерът Станишев забеляза, че всички важни, положителни неща, които се правят за хората на България се пропускат.

От къде на къде да стават само скандали в държавата ни? Как така всички ходят оцапани? И защо да не забелязвам положителните неща? Моментално прилагам списък от изрядно бели и позитивни събития, случили се в държавата ни напоследък.

Какво лошо има в това, че Валентин Димитров окраде Топлофикация и закъта няколко милиона евро в чужди банки? Браво на човека! Щом всички около него спят, той какво – и той ли да спи? А столичани какво се правят на ощипани? Сигурна съм, че цял живот са си мечтали да притежават перлена вана, джакузи и личен анасньор. Оказа се, че мечтата им се е сбъднала. Просто луксозните придобивки са били прибрани за по-сигурно в кабинета на г-н Димитров.

Има ли нещо по-естествено от това посланикът ни в Хелзинки да продава алкохол? В София какво се правят на не разбрали? Изпращали му на човека само по 70 бутилки годишно да представителни нужди. Чудя се как Н. Пр. сам не е почнал да си вари ракия при толкова много национални празници? И какво толкова скандално има в това, че от Хелзинки е отзована консулката ни, която не знаела езици и всъщност въобще на ставала за консул, но била дъщеря на бившата съветничка на президента, която пък сега е зам. министър на правосъдието, която от своя страна е близка на ДПС? Тези хора за професията преводач не са ли чували?

И друго се сещам - кой ли пък толкова чете малотиражката „Файненшъл Таймс”, която от скука си измисля, че българските политици били свързани с престъпността? Защо колегите не са ме потърсили, за да им обясня, че у нас престъпност никога не е имало и никога няма да има. Чиновници в културното ни министерство закриляли родни видеопирати, които незаконно разпространявали филмчетата за Том и Джери, заедно с булевардното издание „Кукуриго лайф”. Пълна лъжа! Том и Джери трябва напълно да изкукуригат, за да потърсят протекциите на българските културни чиновници.

50 крадци на коли вдигнали луксозни къщи и хотели. Е, кой казва, че са крадци като няма нито едно повдигнато обвинение срещу тях? Може ли в една демократична държава така лесно да се слагат етикети. Оня бил крадец, другия посланик, третия – депутат.

Да погледнем и към българското здравеопазване – и там всичко е в бяло, разбира се, в какво друго да бъде един лекар? Заплатите в „Пирогов” паднали с 20%, голяма работа, какво да правят лекарите като през лятото по-рядко си трошим краката и ръцете. Скъпоструващи лекарства били отпускани на починали пациенти. Що за глупост е в днешно време при тези чести случаи на фалшифициране на лекарствата да даваш лек на жив пациент – ми той си е отишъл от тоя свят съвсем ненавременно.

Ето защо не смятам въобще да излизам в отпуска. Мога ли да живея щастливо без всеки ден да се информирам подробно за всичко положително, което се случват в държавата ни. Г-н премиер, бъркате – на източноевропейския фронт всичко е спокойно!