Зеленогорски: Коалицията е стабилна, Местан се притеснява от реформите
Зеленогорски: Коалицията е стабилна, Местан се притеснява от реформите / снимка: БГНЕС, архив
Зеленогорски: Коалицията е стабилна, Местан се притеснява от реформите
83259
Зеленогорски: Коалицията е стабилна, Местан се притеснява от реформите
  • Зеленогорски: Коалицията е стабилна, Местан се притеснява от реформите

Коалицията е стабилна и няма причини за очакване на предсрочни избори. Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Борисов е готов за преформулиране на коалиционното споразумение

Той изрази надежда, че в началото на следващата седмица анексът към коалиционното споразумение ще бъде факт. „Уверявам ви, че в него основните неща, за които сме говорили през тази една година, ще продължим усилията си. Но за нас най-важното е, че евентуално новият министър на правосъдието ще трябва да ни даде гаранции в 6-месечен период на направим необходимото за бързи промени в Закона за съдебната власт, процесуалните закони, НК и това е наше задължително изискване", каза Зеленогорски. Той допълни, че в анекса ще се разпише и времева рамка, която по думите му ще даде сериозен импулс на взаимодействието на реформаторите и ГЕРБ.

Зеленогорски: Реформаторският блок иска ново коалиционно споразумение с ГЕРБ

Зеленогорски подчерта, че коалицията, която той представлява, иска бързи реформи. „Очевидно е, че Местан се притеснява от реформите в съдебната система и антикорупционното законодателство. За нас приоритети са образование, здравеопазване и бърза реформа в администрацията. В енергетиката има сериозни проблеми, предстои либерализация на пазара, което може да предизвика известни сътресения и ние трябва да вървим с два хода напред", каза той.