Зеленогорски: Реформаторският блок иска ново коалиционно споразумение с ГЕРБ
Зеленогорски: Реформаторският блок иска ново коалиционно споразумение с ГЕРБ / dariknews.archive

"По-реалистичният вариант е Реформаторският блок да продължи да участва в управлението, а не да бъде съставяно ново правителство", посочи съпредседателят на Блока Найден Зеленогорски и потвърди в Народното събрание, че от Реформаторския блок искат ново коалиционно споразумение с ГЕРБ.

"Всички знаем, че в известна степен е пропукано доверието между ГЕРБ и Реформаторския блок и конституционните промени, и гласуванията в залата, а и не само тези, но смятаме, че и самата коалиция скърца - не функционира гладко, говоря за голямата коалиция. За нас е по-реалистично да подпишем ново коалиционно споразумение и да се опитаме да прецизираме машината, така че да работи по-добре в името на обществото и да покрием нашите очаквания за реформи.

Ако някой иска предсрочни парламентарни избори, искам да ви кажа, че аз този филм съм го гледал няколко пъти и му знам края. Краят е, че нито една част от фрагментираната десница няма да бъде в българския парламент, а най-вероятно ГЕРБ ще имат самостоятелно мнозинство", допълни Зеленогорски.

Тепърва ще бъдат инициирани разговори с ГЕРБ, уточни още Найден Зеленогорски. По думите му, Демократи за силна България (ДСБ), въпреки че решиха да останат в опозиция, са заявила, че ще подкрепят инициативите на Реформаторския блок.

На този етап Радан Кънев остава съпредседател на Блока, който остава цял, защото ДСБ няма как да напуснат формацията до март, когато е Националното им събрание, посочи още Зеленогорски. Според него тогава ще бъдат решени и въпросите за лидерството в Реформаторския блок./БНР/