Засилено е полицейското присъствие в ромския квартал на Петрич
Засилено е полицейското присъствие в ромския квартал на Петрич / netinfo

Засилено е полицейското присъствие в ромския квартал "182" в Петрич, където снощи при кървав инцидент бе убит човек и бяха ранени двайсетина души след стрелба с незаконно притежавана ловна пушка от криминално проявен местен жител.

За 24 часа в РПУ е задържан стрелецът - 32-годишен мъж, иззето е и незаконно притежаваното от него оръжие, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград, където по-късно ще бъде дадена пресконференция и повече информация по случая.

По първоначални данни снощи към 18.45 часа в квартала е възникнал конфликт между две ромски фамилии, който скоро прераснал в ръкопашен бой. В разгара на скандала криминално проявен мъж стрелял с ловна пушка срещу тълпата.

Стрелецът целел опонентите си със сачми. Единият от противниците му бил откаран по спешност в болницата, където малко по-късно починал. Той е 23-годишният Валентин Стоянов, уточниха от полицията в Благоевград.

Други 23-ма били с леки наранявания и преминали през Спешния център в града, където са получили медицинска помощ. Между тях има пострадали и при разразилия се ръкопашен бой, в който са използвани и ножове. Осем са хоспитализираните ранени граждани в Петричката болница, като на двама от тях състоянието е по-тежко, допълниха от полицията.