белезници
белезници / sxc.hu
Синът на убития в края на август ресторантьор Наско Тонкев е арестуван късно снощи за разпространение на дрога, съобщиха за Дарик източници от МВР. При организираната спецоперация на криминалисти от Пазарджик са задържани трима души след над едномесечно разследване.

Съдът решава да остане ли Лазар Влайков извън ареста

В момента на залавянето Тонкев е притежавал амфетамини. Групата е пътувала в две коли, като едната е карал Димитър, под въздействие на синтетичната дрога, намерена при претърсването. Останалите трима са арестувани след спиране на втори автомобил, шофиран от водач, употребил марихуана. У друг пък са открити над 100 патрона за ловно и нарезно оръжие. Смята се, че младежите от втората кола са били клиенти на Димитър. Разследването срещу него е започнато в средата на август.

Окръжната прокуратура в Пазарджик вече е привлякла като обвиняем 21-годишният Димитър, за това че в периода от юни 2017 г. до 15 септември 2017 г. в село Винограец е държал и разпространявал на трима души амфетамин и марихуана.

Две са основните версии за убийството във Виноградец

Бащата на момчето – Наско Тонкев, бе прострелян и загина на място на 31 август при празнуване на рожден ден на 6-годишно момче в ресторанта му. За престъплението бе арестуван бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на пистолета, с който е стреляно. Все още не е изяснено дали смъртоносният изстрел е произведен от детето, каквато беше първоначалната версия, или от друг участник в празненството.

Дъщерята на загиналия Деница и съпругата му Павлина твърдят, че Влайков е убил Наско, с когото имал стари вражди и е набедил детето, за да се измъкне.