Тържества и фойерверки навръх Нова година
Тържества и фойерверки навръх Нова година / ThinckStock/Getty Images

Посрещаме новата 2016 г. с тържества в цялата страна и празнични фойерверки. По традиция общините в страната организират общоградски тържества.

В столицата празничният концерт на площад "Александър Батенберг" ще започне от 22.00 часа. В тази връзка от СДВР са въведени допълнителни мерки за сигурност.

На пл. "Княз Александър I" няма да бъдат допускани хора, употребили прекомерно количество алкохол, носещи оръжие, стъклени бутилки, пиротехнически изделия и други опасни предмети. В района около площада ще бъдат изградени 10 контролно-пропускателни пункта, на които пристигащите ще бъдат проверявани. За по-голямо удобство на хората КПП-та ще бъдат разположени на всички възможни места около пл. "Княз Александър I".

В Благоевград празникът ще започне от 23.40 часа на сцена на пл. „Георги Измирлиев", в Бургас началото на тържествата ще се състои от 23,30 часа на пл."Тройката". Във Варна празничният концерт ще започне в 23.00 часа при входа на Морската градина до Фестивалния и конгресен център. Във Велико Търново началото на тържественото посрещане е от 22.15 часа.

По традиция празнично приветствие към гостите на площада ще отправят кметовете на населените места.

Празнично телевизионно обръщение към нацията по случай посрещането на Новата година ще отправи и президентът Росен Плевнелиев.