Стотици излязоха на протест срещу Бат' Сали в столицата (СНИМКИ)
Стотици излязоха на протест срещу Бат' Сали в столицата (СНИМКИ) / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Докато новите 240 депутати полагаха клетва, пред сградата на Народното събрание се проведе протест срещу депутатското място на народния представител от ДПС Александър Методиев, по известен като Бат’ Сали.

Близо 300 недоволни граждани от Кюстендил и околностите настояваха Методиев да се откаже от поста, тъй като партията е събрала само 864 гласа в Кюстендил, а според част от събралите се- депутатското място му осигурява преразпределението на гласовете от чужбина.

Два часа преди началото на 43-то Народно събрание, около 300 протестиращи от кюстендилския регион се събраха на шествие в центъра на столицата срещу разпределението на мандата на ДПС в Кюстендил, с който се осигурява депутатско място на Александър Методиев или известния Бат’ Сали. Със скандирания „Долу ДПС” и „Вън Бат’ Сали от парламента” недоволните преминаха от площад „Македония”, през централата на партията до сградата на Народното събрание. Част от събралите се определиха депутатското място на Методиев като безобразие.

Стотици излязоха на протест срещу Бат Сали в столицата (СНИМКИ)
netinfo

Кметът на Кюстендил Петър Паунов коментира, че недоволството в града нараства и ако исканията на гражданите за оттегляне на Бат; Сали от Парламента не бъдат чути, никой не може да гарантира мирното провеждане на недоволството.

Стотици излязоха на протест срещу Бат Сали в столицата (СНИМКИ)
netinfo