Станишев упрекна БСП, твърде много се занимавали със собствените си отношения
Станишев упрекна БСП, твърде много се занимавали със собствените си отношения / снимка: Darikradio.bg, Людмил Кърджилов
Станишев критикува управляващите заради заема до 16-те млрд. лева
83194
Станишев критикува управляващите заради заема до 16-те млрд. лева
Интервю на Кирил Вълчев с лидерът на ПЕС Сергей Станишев
  • Станишев критикува управляващите заради заема до 16-те млрд. лева
  • Интервю на Кирил Вълчев с лидерът на ПЕС Сергей Станишев

През последната година БСП прекалено много се занимава със собствените си отношения, които не интересуват никого. Това коментира в интервю за обзорното предаване на Дарик „Годината" лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Според него думата на изминаващата година е „блато".

"Скандално е поведението на управляващите, които живеят на кредит за сметка на бъдещето на страната, на вас, на мен, на всеки един българин, на нашите деца", каза Станишев.

НС одобри възможността за заема до 8 млрд. евро

Станишев напомни ситуацията с "белия автобус" от лятото на 2013 година, до която се стигна заради намеренията на тогавашния кабинет "Орешарски" за нов дълг от 1 млрд. лв. "За 1 млрд. лв. заем предишният парламент, хората в него от тогавашното мнозинство, от БСП щяха да бъдат линчувани физически. Гняв, къртене на павета... Помните, нали, белия автобус. Щяха да бъдат пребити. Гняв за това, че се прави", коментира Станишев.

Какво се случи в нощта на 23 срещу 24 юли 2013 година

И определи като скандална възможността в рамките на три години да бъдат изтеглени до 16 млрд. лева заем, част от който страната ни вече взе. "16 млрд. лв. заем - това е скандално. Това наистина е безобразие и това е запушване на нещата, купуване на спокойствие, на време за сметка на бъдещето. Това е реалността на това управление, ако говорим обективно и една имитация на реформи, които се боричкат там между управляващите", каза лидерът на ПЕС.

Лидерът на ПЕС се надява думата на следващата година да е "промяна".