Параолимпиецът Михаил Христов между атлетиката и таекуондото
Параолимпиецът Михаил Христов между атлетиката и таекуондото / Darikradio.bg
Параолимпиецът Михаил Христов между атлетиката и таекуондото
92094
Параолимпиецът Михаил Христов между атлетиката и таекуондото
  • Параолимпиецът Михаил Христов между атлетиката и таекуондото

Параолимпиецът Михаил Христов може да стане първият параспорист в света, който да вземе участие на две световни първенства с две различни дисциплини. Това коментира самият той в ефира на Дарик.

Христов заяви, че не се е отказал напълно от леката атлетика, но в момента вниманието му е насочено към таекуондото. Като причина да остави атлетиката, спортистът посочва неучастието му на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през август м.г.

"Рязка промяна в спортната ми кариера, по обясними причини. На първо място неучастието ми на Параолимпийските игри в Рио, на второ място това беше и мое решение, че е време за промяна", призна той.

Отсъствието си от игрите в Бразилия той обясни така: "Тъй като България е малка страна, се изпратиха малък брой квоти. И трябваше наистина да се решава кой състезател да отиде на този спортен форум, като критерият беше по-предно класиране. А аз не бях с толкова предно класиране и изпратиха на мое място друг състезател. Не виня федерацията, не виня никой. Единствено съм благодарен, че не присъствах на параолимпийските игри от гледна точка на това, че смених спорта. Ако бях отишъл със сигурност щях да продължа с леката атлетика", сподели пред Дарик той.

Христов обаче призна, че оставил изцяло атлетиката."Продължавам да се готвя за световното първенство в Лондон тази година. Има голяма вероятност да стана първия спортист, в света със сигурност има спортисти, които са участвали в два спорта едновременно, но първият параатлет, който е бил и на световно по лека атлетика, и на световно по таекуондо", разкри още той.