Октай Енимехмедов минава на по-строг затворнически режим
Октай Енимехмедов минава на по-строг затворнически режим / БГНЕС, архив

Октай Енимехмедов ще бъде преместен в корпуса на Бургаския затвор. До момента бургазлията, който беше осъден за нападението срещу почетния лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган, изтърпяваше присъдата си в общежитие от открит тип.

Искането за по-строг затворнически режим спрямо Енимехмедов, е направено от комисия, назначена по чл. 73 от Закона за изпълнение на наказанията. Все още няма официална информация, относно мотивите за искането на комисията.

Нападателят на Доган Енимехмедов поиска орден „Стара планина"

По неофициални данни Октай Енимехмедов е имал множество нарушения, което не му позволява да изтърпи наказанието си при лек режим. Днес състав на Бургаски окръжен съд прие основанията, представени от шефа на Бургаския затвор и останалите членове на комисия, като уважи искането им.

Решението не може да бъде обжалвано, което означава, че Енимехмедов ще бъде преместен от общежитието и върнат в корпуса на затвора. Бургазлията беше осъден на три и половина години затвор в началото на миналата година за хулиганство и за закана с убийство към Ахмед Доган, но е и оправдан по обвинението, че е опитал да убие почетния лидер на ДПС по време на националната партийна конференция.