На Възкресение празнуваме победата на живота над смъртта
На Възкресение празнуваме победата на живота над смъртта / снимка: БГНЕС
Патриарх Неофит оглави службата за Второ Възкресение в „Света Неделя"
79152
Патриарх Неофит оглави службата за Второ Възкресение в „Света Неделя"
  • Патриарх Неофит оглави службата за Второ Възкресение в „Света Неделя"

В днешният неделен ден, на Пасха, във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Второ Възкресение.

Богослужението в митрополитската катедрала на София „Света Неделя" събра десетки миряни. Празничната литургия беше оглавена от Негово светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Патриарх Неофит пожела мирни, светли и спасителни пасхални дни

Патриарх Неофит пожела мир и здраве на всички християни: „Да знаят, че празнувайки Светото възкресение, празнуваме победата на живота над смъртта. На всички желая много радост, благословени домашни преживявания между най-близките и да усилваме любовта и стремежа към съвършенството".

Десетки миряни се събраха за молитва в митрополитската катедрала на София „Света Неделя". На един от най-светлите християнски празници те си пожелаха здраве, радост, вяра, късмет и щастие.

„За Великден човек си пожелава да вярва, защото трябва да вярваме в доброто, трябва да вярваме във Възкресението, за да можем да бъдем наистина добри хора. Във всеки един момент българинът се обединява и дарява и то не само финансови средства, българинът дарява много доброволен труд. Всичко това се дължи на възрожденския морал на българина", сподели жена, дошла на богослужението.

От своя страна Негово светейшество патриарх Неофит ни призова да бъдем по-добри: „Не може да не стане по-добър този, който следва Христа, защото той е абсолютното добро".

На Възкресение празнуваме победата на живота над смъртта
netinfo