Мирослав Найденов: Още хора ще си тръгнат от ГЕРБ заради Цветанов
Мирослав Найденов: Още хора ще си тръгнат от ГЕРБ заради Цветанов / снимка: БГНЕС, архив

Бившият земеделски министър от правителството на Бойко Борисов Мирослав Найденов очаква още хора да напуснат ГЕРБ. Самият той напусна партията след скандал с незаконни записи с бившия премиер Бойко Борисов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

Според Найденов напускането на Георги Марков не е изненада.

"Добре е да се направи анализ на ситуацията. Очакваше се това. Има голямо напрежение в парламентарната група", заяви Найденов в интервю за предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Според него в групата на ГЕРБ има недоволство относно начина на ръководенето й. По думите му е възможно да напуснат още депутати, за да си направят своя парламентарна група.

„И така ще могат да реализират свои намерения, които сега е невъзможно", заяви Найденов.

„Смениха Фидосова с хора, които може да са по-красиви, но не и по-умни", смята той. По думите му именно тези хора дават команди и в групата на ГЕРБ не се гласува по съвест.

Според Найденов категорично има депутати, които са зависими от хората, които са ги вкарали в листите.

Той припомни, че Георги Марков е влязъл в парламента като последен в листата от Велико Търново на мястото на Цветан Цветанов, който пък беше избран на две места - Благоевград и Велико Търново. Тогава Цветанов се отказва от мястото си във Велико Търново и така влиза Георги Марков.

„Ако Марков е толкова лош, защо Цветанов не се отказа от мястото си в Благоевград и там да влезе следващият", запита Найденов. Той заяви, че в предизборните листи на ГЕРБ е имало странни неща, автор на които е Цветан Цветанов.

„Категорично има страх в ГЕРБ от Цветанов", допълни бившият министър. „За съжаление, не Борисов ръководи ГЕРБ. Ще продължават да си тръгват хора и това ще е заради Цветанов".

Източник: NovaNews.bg