Грижата към града не свършва с края на мандата ми. Ситуацията беше усложнена и друг път е имало такива ситуации. Изключително важно е да се подготви щаб, който да реагира бързо, важна е координацията и контрола за доброто справяне.

Това коментира в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова.

Кметът на София: Бяха трудни дни - падна обилен сняг, но ситуацията е овладяна

"Аз лично съм ръководила щабовете, когато сме имали подобни ситуации, защото само кмета може да направи тази връзка не само с общинските служби, но и с другите институции”, допълни тя и заяви, че е била в София по време на най-снежните дни на изминалата седмица.

Не бих си позволила да давам оценка на кмета, тя се дава от хората. Не съм имала контакт в този момент с Терзиев. Ситуацията беше сложна. Това, което наистина е притеснително е че много дълго време останаха дърветата и клоните по улиците на София – в идеалния център и в кварталите. Трябваше малко по-добра координация между различните служби”, добави Фандъкова.

Тя каза още, че е много важна ролята на районните кметове. „Винаги сме имали координация с тях, защото те са хората, които могат да зададат приоритетите и да дадат спешна и актуална информация на кмета”, каза Фандъкова.

Йорданка Фандъкова от първия до последния ѝ ден като кмет (ГАЛЕРИЯ)

По темата за избора на председател на СОС, тя подчерта ролята на градоначалника. „Най-важна е ролята на кмета – той е избран мажоритарно от хората, те очакват него работата за града. Затова смятам, че Терзиев трябва да влезе в ролята си на лидер и да осигури мнозинство, с което да работи. Аз бях два пъти в подобна ситуация, за важните въпроси съм водила лично преговори с политически сили. Трябва да има ясно лидерство”, посочи Йорданка Фандъкова.
NOVA NEWS