Депутатът от БСП Елена Йончева
Депутатът от БСП Елена Йончева / БГНЕС, архив
Елена Йончева с въпрос към управляващите за граничната ограда
93831
Елена Йончева с въпрос към управляващите за граничната ограда
  • Елена Йончева с въпрос към управляващите за граничната ограда
БСП ще сезират ДАНС и прокуратурата във връзката с оградата по границата с Турция. Това стана ясно от коментара на депутата от левицата Елена Йончева в кулоарите на парламента.

"Имаме обосновани съмнения, че се търгува с българската национална сигурност, че част от българската ограда, от оградата по българско-турската граница, наречена инженерно съоръжение, охранително-възпрепятстващо съоръжение, че част от тази ограда се строи некачествено, в резултат на което е и този бежански поток", каза Йончева.

Лют скандал в ТВ ефира заради оградата по границата с Турция (ВИДЕО)

"Прието е решение за строителство на двуредова ограда, защото по този начин най-ефективно ще можем да спираме мигрантите, в резултат на което след това, със заповед на "Гранична полиция" е прието решение да продължи изграждането на едноредова ограда, като самите производители променят проекта, зададен вече от МВР. Какво е качеството вече на тази ограда, например в Хасковска област едноличен търговец строи тази ограда. Едноличен търговец променя проекта на оградата на МВР ", каза Йончева. Тя зададе въпрос на управляващите: "Кой и защо нарежда на областната управа, на частни фирми сами да променят оградата и с каква цел".

Според президента Радев има смущаващи факти около граничната ограда с Турция

"Тук ние имаме съмнения, съмнения за корупционни практики, съмнения за търговия с националния интерес, с националната сигурност. Накратко казано, имаме съмнения, че от оградата, от нашата сигурност се краде", каза депутатът от опозицията.