Борисов: Изпълняваме ангажимента да върнем доверието на ЕК
Борисов: Изпълняваме ангажимента да върнем доверието на ЕК / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Изпълняваме ангажимента да върнем доверието на ЕК
31341
Борисов: Изпълняваме ангажимента да върнем доверието на ЕК
  • Борисов: Изпълняваме ангажимента да върнем доверието на ЕК

Премиерът Бойко Борисов, който се завърна от посещение във Виена, обяви, че докладът на Европейската комисия показва, че правителството изпълнява ангажимента си до една година да върне нейното доверие в България. Борисов добави, че България приема всички забележки и препоръки и от следващата седмица започва изпълнението на план за изпълнение - за три месеца - на тези препоръки.

Предвижда се от 1 януари 2011 година да заработят специализираните съдилища. Специализираните състави се толерират изключително много от страна на ЕК, отбеляза премиерът. Борисов препоръча на съдебната система внимателно да прочетат доклада и да се съобразят с неговите препоръки.

България трябва да укрепи дейността на т. нар. Комисия Кушлев, която се занимава с конфискация на имущество, придобито по престъпен начин. Самата изпълнителна власт е установила проблеми в закона за обществените поръчки и затова в срок от три месеца ще бъде направен нов закон, каза още премиерът Борисов.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов показа, че трябва да продължи реформата в полицията.

„Магистратите тегнат като воденичен камък върху народа", това коментира още Борисов и ги призова да бъдат любезни и те да си кажат мнението за доклада. „Точно тези хора, които най-малко си бяха свършили работата, получиха единствени 13-та и 14-та заплата", коментира още Борисов.

Борисов Изпълняваме ангажимента да върнем доверието на ЕК
netinfo