Борис Велчев чака свалянето на имунитета на Тома Томов
Борис Велчев чака свалянето на имунитета на Тома Томов / снимка: Sofia Photo Agency

Притеснен съм от факта, че Народното събрание все още не е създало комисия по въпроса за свалянето на имунитета на депутата от Коалиция за България Тома Томов, каза главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на Висшият съдебен съвет.

В средата на февруари главният прокурор поиска имунитета на Томов да бъде свален, за да може да започне разследване срещу него, касаещо дейността му като районен прокурор на Оряхово. Зная, че парламентът има много напрегнат дневен ред и отдавам забавянето му на това, каза Велчев. Надявам се този въпрос скоро да бъде решен, тъй като в момента не можем да продължим разследването си.

По повод вчерашната акция на полицията в Бургас, при която беше арестуван соченият от МВР ръководител на организираната престъпност по Черноморието Димитър Желязков - Митьо Очите и сътрудниците му, главният прокурор каза, че се надява доказателствата на разследващите органи да са достатъчно солидни. Отговор на този въпрос ще даде съдът с произнасянето си по исканата мярка за неотклонение, каза Велчев.