Пътната инфраструктура в Северна България изоставала в развитието си
Пътната инфраструктура в Северна България изоставала в развитието си / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Борисов: Пътната инфраструктура в Северна България изостава в развитието си
31882
Борисов: Пътната инфраструктура в Северна България изостава в развитието си
  • Борисов: Пътната инфраструктура в Северна България изостава в развитието си

Пътната инфраструктура в Северна България изостава значително в развитието си от тази в Южна България. Правителството на ГЕРБ ще направи всичко възможно този дисбаланс да се ликвидира. Това заяви днес във Варна министър-председателят Бойко Борисов. Министри и експерти се събират днес на среща, за да определят пътищата в Северна България, които ще бъдат ремонтирани със средства от Европейската инвестиционна банка, Световната банка и националния бюджет, съобщи още Борисов. Целта е през следващите месеци, които позволяват ремонти, да се налеят повече пари и инфраструктурата да се подобри.

Борисов потвърди, че ако този начин на строеж на пътища е бил следван от предишните правителства, днес страната нямаше да има проблеми с инфраструктурата, като отново подчерта важността на качественото строителство на магистралите.

Премиерът заяви още, че е разпоредил на министъра на финансите Симеон Дянков да извика днес представители на EVN на среща. „Има действително този път и обективни причини, но мерките, по които да не се налага дори да се спира тока. Това, че системата отива на моменти дори на 96 мегавата на крайните потребители долу в комплексите показва, за съжаление, пак... тези, които казват защо се връщате пак към миналото. Защото ако са смятали колко ни е електропреносната система, няма да пуснат от един комплекс за 30-40 000 души да стане за 300-400 000 души. Всичко отива на един проводник накрая. Защо са ги пуснали, защо са ги правили, а не са си правили електропреносната мрежа", коментира той.

По повод случващото се около „Килърите" Бойко Борисов изрази надежда, че ще бъдат доказани и поръчителите на покушенията. Той повтори прогнозите, че в хода на разследването ще излязат данни за още много убийства, извършвани от „Килърите".

Във Варна премиерът преряза първите три строителни етапа от реконструкцията на крайезерната улица „Девня". Той направи обиколката на ремонтираните участъци с автобус в компанията на председателя на парламента Цецка Цачева, финансовия министър Симеон Дянков, кмета на Варна Кирил Йорданов, депутати.

В морската столица Борисов откри и интензивната кардиологична клиника на университетска болница „Св. Марина".