Менда Стоянова защити предложението на шефа на БНБ за подуправителите
Менда Стоянова защити предложението на шефа на БНБ за подуправителите / снимка: БГНЕС
Менда Стоянова защити предложението на шефа на БНБ за подуправителите
81005
Менда Стоянова защити предложението на шефа на БНБ за подуправителите
  • Менда Стоянова защити предложението на шефа на БНБ за подуправителите

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова защити предложението на новия управител на БНБ Димитър Радев за подуправители на банката.

Радев предложи досегашният подуправител Калин Христов да остане ръководител на управление "Емисионно". А Димитър Костов е предложен да ръководи управление "Банков надзор", като досега той бе начело на управление „Банково". За подуправител, който да ръководи управление „Банково", Радев предложи Нина Стоянова.

Новият управител на БНБ Димитър Радев встъпи в длъжност (СНИМКИ)

Председателят на бюджетната комисия прикани да се погледне какво се е случило в мандата на Калин Христов и Димитър Костов досега.

Хампарцумян: БНБ не е стриптийз клуб, в който като сменим танцьорките, хората ще се освежат

Например валутния борд, за който отговаря Калин Христов. Какво се е случило през последните години с валутния борд? Стабилен ли е бордът? Стабилен е. Какво се случва с валутните резерви на България, които държат борда? Те се увеличават. През страшната финансова криза, която разтресе Европа със сривове на банки, със сривове на държавни ценни книжа, нашите валутни резерви намаляха ли? Не, те се увеличиха. Ето това е оценката, която трябва да се дава за този, който управлява това, а не да се слагат етикети и да се прехвърлят вини. Защото е много лесно да правиш етикети отвън, но когато си там и работиш и спазваш закона, това трябва да бъде принципът, по който трябва да се прави оценка", каза Стоянова.