Готвената от КНСБ стачка на миньорите е политическа, твърди министър Стойнев
Готвената от КНСБ стачка на миньорите е политическа, твърди министър Стойнев / снимка: БГНЕС
Готвената от КНСБ стачка на миньорите е политическа, твърди министър Стойнев
68225
Готвената от КНСБ стачка на миньорите е политическа, твърди министър Стойнев
  • Готвената от КНСБ стачка на миньорите е политическа, твърди министър Стойнев

Готвената от КНСБ стачка на миньорите е политическа и ГЕРБ стои зад нея - това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев във връзка с обявеното днес протестно шествие на КНСБ, което ще се състои другата седмица. Стойнев обясни, че в Мини Марица Изток се изплащат всички заплати, а до края на седмицата Националната електрическа компания ще преведе на дружеството 60 милиона лева, с които да покрие част от задълженията си.

Министерството е изпълнило всички поети ангажименти към миньорите, а от началото на следващата година може да се мисли и за ново увеличение на цената на въглищата, обясни министър Стойнев. Според информацията, с която разполагал той, редовите миньори нямат нагласа да стачкуват.

"Тази стачка, която ще е следващата седмица от страна на КНСБ, аз я приемам като политическа стачка, защото въпреки трудното положение в нито един момент не съм се оплаквал и правя всичко възможно не само системата да се оздрави, но и хората реално да си получат заплатите. Коя политическа сила в момента е недоволна за това, че в България има демокрация и тя не участва в правителството? Това е политическа партия ГЕРБ", каза енергийният министър.

Драгомир Стойнев увери, че към момента няма никаква опасност от проблеми с доставката на ток през зимата, и ако има спиране на тока, то ще се дължи на липсата на инвестиционни и ремонтни дейности.