ВМРО организира протест срещу скока на цените
39856

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ВМРО организира протест срещу скока на цените

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ВМРО организира протест срещу скока на цените
  • ВМРО организира протест срещу скока на цените
  • ВМРО организира протест срещу скока на цените

ВМРО- Българско национално движение /БНД/ организира граждански протест срещу поскъпването на тока, водата и храните, съобщи областният лидер на партията доц. Милен Михов.

Протестното автомобилно шествие ще тръгне на 24 март в 16 часа от автобусния паркинг под Царевец. Колоната от автомобили ще премине през квартал „Света гора", от където ще продължи по главен път София- Варна за Лясковец и Горна Оряховица. Колите ще спрат за малко в централната част и на двата града, след което през Арбанаси ще се върнат във В. Търново. В Старата столица колоната ще премине пред сградата на Общината и по бул. „Никола Габровски" ще се насочи към квартал „Бузлуджа". Протестиращите ще влязат и в кварталите Зона „В", „Кольо Фичето" и Картала", където е крайната спирка, обясни доц. Михов.

Чуйте още от него в звуковия файл.

ВМРО- БНД вече организира протест в София и е внесе подписка с 13 искания до министър- председателя Бойко Борисов, но все още няма отговор, каза секретарят на областната организация Борис Вангелов. Воеводите настояват за спиране на увеличението на тока и водата, които според експертна оценка няма причина да бъдат по- скъпи, за разваляне на договорите с електроразпределителните дружества, дължащи според тях милиони евра дивиденти на държавата, за подкрепа на българския бизнес, намаляване ДДС върху лекарствата, десетгодишен мораториум върху такси, данъци и ацизи и т .н. Според Борис Вангелов правителството не е заинтересовано да спре скока на цените, тъй като само от нарастването на ДДС в хазната ще постъпят около един милиард лева. За това хората трябва да излязат и да подкрепят протеста, призова той.

 Още от Борис Вангелов в звуковия файл.

ВМРО- БНД подкрепят и протеста на майките, които според тях неправомерно са принудени да връщат пари за майчинство на държавата, при това с тежки лихви, заради промени в социалното осигуряване, направено постфактум.