Пожар бушува в Mall of Sofia, Елена Бейкова
59194

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Пожар бушува в Mall of Sofia, Елена Бейкова

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Диана Михайлова
  • Пожар бушува в Mall of Sofia, Елена Бейкова
  • Диана Михайлова

Пожарът, бушувал в Mall of Sofia на ъгъла на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Опълченска" в София, е потушен. Огънят е засегнал фасадата над главния вход на търговския център.

Сигналът за инцидента е бил подаден около 19.20 часа. Пламъците са били загасени малко след 20 часа.

Веднага е била създадена организация за извеждане на хората от сградата. 

Няма пострадали.

Пред Дарик Диана Михайлова, очевидец на пожара, която живее точно до сградата на мола, разказа: "Чу се гръм и веднага избухна светлинната реклама, която беше сложена преди не повече от седмица. Оттам тръгнаха пламъците. Гледката беше особено неприятна - огромни пламъци. Силният вятър носеше парчета, горящи във въздуха. Пожарникарите дойдоха за не повече от 2-3 минути, около 5 минути им трябваха, за да се подготвят и да започнат гасенето. Според мен реакцията беше перфектна".

Според директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов вероятно огънят е причинен от късо съединение, предизвикано от влагата, или от гръмнала инсталация. Тепърва обаче разследващите ще работят по изясняване на обстоятелствата, довели до избухването на пожара, както и по установяването на нанесените щети.



Главен комисар Николов отбеляза, че най-вероятно не става въпрос за умишлен палеж, въпреки че и тази версия не е изключена.

Огънят не е нанесъл щети във вътрешната част на сградата, съобщи Николов. Според него няма пречка магазините в търговския център да работят в петък.

На мястото са пристигнали осем коли на пожарната. Екипи на Центъра за градска мобилност са вдигнали колите, които са били около сградата и техните собственици не са успели да ги преместят.

Движението по бул. "Ал. Стамболийски" е възстановено.

Рекламно табло и част от изолацията на покрива на Mall of Sofia на бул. "Александър Стамболийски" в столицата се запалиха в първия ден на 2012 г. Пожарът порази киното, като заради огъня част от фасадата на сградата се срути. Причината за огъня беше късо съединение. При инцидента не пострадаха хора.