Кметът на Котел Христо Киров съвсем малко ходи на работа, обяви по време на своята приемна народният представител от Атака Калина Крумова. Тя каза още, че кметът през повечето време е в чужбина, но че по-страшното било, че в общината се говори на турски. В парламентарната комисия по дискриминация имало дела на хора, които са били уволнени от администрацията и на техните места са назначени турци или такива, които са турско говорящи, каза още Крумова.

По документи няма нелегално въоръжаване на населението в Котленско. Това показала изисканата от Крумова справка. Тя обаче каза, че на практика на всички е ясно, че това не е така, но няма какво повече да се направи, освен да се намерят хора, които с лицата си да застанат и да осъществят промяната на изборите.

„В момента ако отидете в Котел трудно ще намерите човек, който да иска да се кандидатира за кмет, а до изборите остава 1 години и съвсем нищо не може да се получи", изказа своя песимизъм Калина Крумова. Тя каза, че е нормално хората да ги е страх да застанат срещу Киров и целия апарат, който работи в Котел и заради който са изсечени горите.