Калина Крумова: Кметът на Котел повече е в чужбина, отколкото на работа
Калина Крумова: Кметът на Котел повече е в чужбина, отколкото на работа / сн. архив Дарик - Сливен

Кметът на Котел Христо Киров съвсем малко ходи на работа, обяви по време на своята приемна народният представител от Атака Калина Крумова. Тя каза още, че кметът през повечето време е в чужбина, но че по-страшното било, че в общината се говори на турски. В парламентарната комисия по дискриминация имало дела на хора, които са били уволнени от администрацията и на техните места са назначени турци или такива, които са турско говорящи, каза още Крумова.

По документи няма нелегално въоръжаване на населението в Котленско. Това показала изисканата от Крумова справка. Тя обаче каза, че на практика на всички е ясно, че това не е така, но няма какво повече да се направи, освен да се намерят хора, които с лицата си да застанат и да осъществят промяната на изборите.

„В момента ако отидете в Котел трудно ще намерите човек, който да иска да се кандидатира за кмет, а до изборите остава 1 години и съвсем нищо не може да се получи", изказа своя песимизъм Калина Крумова. Тя каза, че е нормално хората да ги е страх да застанат срещу Киров и целия апарат, който работи в Котел и заради който са изсечени горите.