Договорът за отдаване на концесия на стадион „Лудогорец Арена“ е готов и бе показан на сесията на Общински съвет-Разград, на която бе взето решение за определяне на концесионер на общинския имот. С решението си съветниците дадоха тримесечен срок на кмета д-р Валентин Василев да подпише договора.

По време на дискусиите обаче стана ясно, че готовност за това трябва да има и другата страна – концесионерът „ПФК“Лудогорец 1945“. Началникът на отдел „Общинска собственост и земеделие“ в община Разград Иван Ненов, който показа готовата документация, обясни, че според нормативната уредба футболният клуб и 13-те подизпълнители на ремонта на стадиона трябва да представят общо 261 декларации, доказващи вече обявените данни по процедурата. Документите се издават от различни институции и това отнема време – каза още Ненов. Изказването му бе по повод предложение на независимия общински съветник Милена Орешкова срокът за сключване на договора да е 1 месец. След уточнението съветниците отхвърлиха предложението за по-кратки срокове.

Добавиха в решението си обаче и срока на концесията, той е максималният – 35 години.
„Лудогорец“ бе единственият участник в процедурата за отдаване на концесия с предмет
Реконструкция и модернизация на стадион „Лудогорец арена”, неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера”. В офертата клубът се ангажира да плаща годишно концесионно възнаграждение от 14 000 лв., да инвестира в строителството на спортното съоръжение 18 500 000 лева, както и със срок за завършване на строителството от 10 години.



Всичките 30 общински съветници, които присъстваха на сесията, гласуваха „за“ докладната за определяне на ПФК“Лудогорец“ за концесионер на стадион „Лудогорец Арена“.