Доналд Тръмп заяви, че не обмисля бившата кандидатка за президентската номинация на Републиканската партия Ники Хейли да бъде негова подгласничка на изборите през ноември, опровергавайки съобщение на новинарския сайт „Аксиос“, предаде Ройтерс.

„Ники Хейли не е разглеждана като възможен кандидат за вицепрезидент, но й пожелавам всичко хубаво!", написа Тръмп в социалната си медийна платформа „Трут соушъл“.

Хейли, бивш губернатор на Южна Каролина и бивш американски посланик в ООН, през март сложи край на участието си срещу Тръмп в надпреварата за кандидатурата на републиканците за президентските избори.

Хейли прие, че Тръмп, който многократно е омаловажавал кандидатурата й, ще бъде републиканската номинация, но не го подкрепи.


Вече има дълъг списък с потенциални кандидати за позицията на вицепрезидент, която включва губернатора на Северна Дакота Дъг Бъргъм, губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем, сенаторите Марко Рубио, Тим Скот и Дж. Д. Ванс и членката на Камарата на представителите Елиз Стефаник.

Първоначално Бъргъм и Скот се състезаваха срещу Тръмп за републиканската номинация. Ноем беше въвлечена в полемика, след като разкри в мемоари, че застреляла 14-месечно куче, защото било непослушно.

Тръмп не бърза да избере кандидат за вицепрезидент.

Той няма да бъде официално номиниран преди конференцията на републиканците в Милуоки, щата Уисконсин, през юли.

На 5 ноември Тръмп ще се изправи срещу президента демократ Джо Байдън на изборите за следващ държавен глава на САЩ.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Петя Гергова/БТА