Мъж беше намерен мъртъв в Западна Индонезия след нападение от суматрански тигър. Има само няколкостотин тигри на западния остров Суматра. Те често са мишена на бракониери заради частите от тялото им. Необузданото обезлесяване значително е намалило местообитанието им.

Екип от природозащитници бил изпратен да търси голямата котка, след като 26-годишният мъж бил намерен мъртъв в плантация в провинция Риау, на остров Суматра. Той е бил открит четвъртък следобед с рани, показващи нападение от тигър. „Нашият екип замина тази сутрин да търси тигъра. Въз основа на доклада районът е в местообитанието на тигрите“, каза шефът на местната природозащитна агенция Генман Сухефти Хасибуан пред АФП.

Началникът на местната полиция Буди Сетиаван каза късно в петък, че са получили сигнал, че двама работници са чули техен приятел да крещи, докато са пръскали плевели в акациева плантация.

Работниците се опитали да потърсят колегата си, но вместо това открили отпечатъци от тигри на земята. Те съобщили за инцидента на ръководството на плантацията, което изпратило още хора да издирват жертвата. Тялото му по-късно е намерено с откъсната дясна ръка, както и с рани от ухапвания по врата.


През февруари най-малко четирима фермери в най-западната индонезийска провинция Аче бяха нападнати от суматрански тигри в два отделни инцидента.

Суматранските тигри са смятани за изчезващ вид от Международния съюз за опазване на природата, в дивата природа от тях са останали по-малко от 400 екземпляра. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС