Районната прокуратура във Велико Търново ръководи разследване във връзка със случая с простреляно дете в село Арбанаси, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Според първоначалните данни, на 12 май в Арбанаси, по време на рожден ден, 11-годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

Дете на депутат простреля друго дете на частно парти във Великотърновско

В хода на досъдебното производство се разследват всички възможни версии, като се провеждат действия в условията на неотложност - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално – следствени действия, предаде кореспондентът на БТА Марина Петрова.

От прокуратурата уточниха, че въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.


Припомняме, че по-рано днес дете беше простреляно по време на частно събиране в село Арбанаси. По първоначална информация детето е настанено във великотърновската болница без опасност за живота. Случаят коментира депутатът Явор Божанков. В публикация във Фейсбук той написа, че децата му и майка им са присъствали на събирането. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Марина Петрова/БТА