Кой ще вземе Световната купа тази година ще стане ясно в неделя
Хърватия е вторият финалист на Световното първенство по футбол в Русия.
 


Скъпоценен гол на Марио Манджукич за 2:1 в продълженията на полуфинала срещу Англия донесе голямата радост и първото класиране за финал на Световно първенство в кратката история на балканската държава. Преди това Киърън Трипиър даде ранен аванс на Англия в 5-ата минута, а Иван Перишич изравни в 68-ата.
 
Двубоят в Москва бе много равностоен като победата можеше да отиде и при англичаните. В продълженията обаче хърватите бяха по-класният тим и това се оказа решаващо за крайния изход.
 


Така тимът на Златко Далич успя в трети пореден мач от елиминациите в Русия да преодолее съперника си след равенство в редовното време, отбелязва Gong.bg. Англия пък остана болезнено близо до мечтания успех, но ще трябва да почака, за да се бори отново за втората си световна титла.
 
 

Наближавайки към финала, Световното първенство се превърна в Европейско

Точно 20 години, след като златното поколение на Хърватия с Давор Шукер, Роберт Просинечки и Звономир Бобан стигна до третото място на Мондиала във Франция, сега Модрич, Ракитич и Манджукич подобриха тяхното постижение и се превърнаха в първия балкански отбор на финал на Световно първенство.





Вчера Франция стана първия финалист на Световното първенство по футбол. „Петлите“ победиха Белгия с 1:0 на полуфинала с попадение на Самюел Умтити в 51-ата минута.

Франция отива на финал (СНИМКИ)

Французите са на финал на Мондиал за трети път в историята след триумфа си през 1998 г. и стигат до мач за титлата на второ поредно голямо първенство, след Европейското през 2016 г.
 


Така в спора за титлата Хърватия ще срещне Франция. Англия пък ще опита да сложи достоен край в мача за третото място срещу Белгия.

Кой ще вземе Световната купа тази година
ще стане ясно в неделя.