Франция е с най-скъпия отбор на Мондиала
Мондиал 2018 започна и първите изненади вече са факт. Ето кои са най-скъпите отбори на шампионата в Русия:

10. Хърватия 

Изненадващо или не - източноевропейската държава заема 10-то място в класацията ни, а общата сума, на която се оценява отбора, е 416 млн. евро. Това прави средно по почти 19 милиона за играч. Най-скъп е полузащитникът Лука Модрич, който през 2012 беше продаден на Реал Мадрид за сумата от 35 млн. евро.

Русия 2018: Светът е футбол! (СНИМКИ)

9. Уругвай

Южноамериканците са на девето място с обща оценка от  529 милиона евро или по 25 милиона за играч. Най-скъп е нападателят на Барселона – Луис Суарез, оценен на 94 милиона евро.

8. Португалия

Португалците заемат осмата позиция в класацията ни с 556 милиона евро или малко над 25 милиона за играч. Португалската звезда Кристияно Роналдо е един от най-великите футболисти на нашето време, а и изобщо в историята на футбола. Приблизителната сума, на която е оценяван, се равнява на впечатляващите 100 милиона евро, което е около 1/5 от цялата сума на целия португалския отбор.

За да има има мир и любов: Наръчник за жени по време на Мондиал 2018

7. Белгия 

Европейската държава беше с най-скъпия отбор на европейското първенство през 2016, а 2 години по-късно заема седмото място в нашата класация - 835 милиона евро. Това са почти 38 милиона евро за играч, като за най-скъп от играчите се смята техничният Кевин де Бройне от Манчестър Сити.

6. Германия

Световните шампиони от 2014, заемат шестото място на това световно първенство с оценка от почти 900 милиона евро. 895 милиона, за да сме точни. Това е средно по 40.7 милиона евро за играч. Тук списъкът с мултимилионни играчи е дълъг, а ето и някои от тях: Месит Йозил, Томас Мюлер, Тони Крос , Жером Боатенг  и още много други.

5. Аржентина 

Петото място е за аржентинците, които са оценени на сумата от 925 милиона евро. Средната сума за играч е 42 милиона, а най-скъп, разбира се, е един от най-големите майстори с топката - Лионел Меси, който в момента е смятан за един най-скъпите футболисти със сумата от 180 млн. евро.

4. Испания

Оценката на звездния тим на бившите европейски и световни шампиони възлиза на 965 милиона евро, което ги поставя на четвърта позиция в класацията ни. Това прави по почти 44 милиона на играч. Най-скъп е Серхио Бускетс , оценен на 80 милиона евро, а след него се нареждат Иско, Марко Асенсио и Давид де Хеа.

Запознайте се с котарака гадател Ахил (СНИМКИ)

3. Бразилия

Влизаме в тройката, а сумите скачат до над милиард евро. Кариоките са оценени на 1 269 млрд. евро, а в техния отбор е един от най-скъпите играчи на планетата – Неймар, оценен на внушителните 196 милиона евро. Средната цена на играч в бразилския тим е около 57 милиона евро.

2. Англия

Англичаните, на които винаги нещо не им достига, за да стигнат до титла, са на второ място с милиард и 386 хиляди евро или  63 мил. за играч. Тук е Хари Кейн - най-скъпо оцененият играч на първенството - 201 милиона евро, което е около 15% от стойността на целия отбор. Доста впечатляващо.

1. Франция

Петлите са номер едно с огромната сума от 1, 410 милиарда евро. Средната стойност на играч от френския отбор е 64 милиона. Тук 19-годишният Килиан Мбапе е най-скъпият футболист, оценяван на почти 190 милиона евро, а за огромната оценка на френския тим допринасят още Погба, Гризман и Жиру.

И още:

На адрес gong.bg/worldcup  можете да следите всичко най-ново от Мондиал 2018

Мондиал 2018 започва с призив: Рускините да не спят с чужденци

Испания ще е победител на Световното по футбол, прогнозира котаракът Владимир

Как се играе футбол в Космоса? (ВИДЕО)

Какво трябва да знаят запалянковците за Мондиал 2018