/ Gulliver/Getty Images
Кой ще вземе Световната купа тази година ще стане ясно в неделя
Хърватия е вторият финалист на Световното първенство по футбол в Русия.
 

футбол Хърватия
Gulliver/Getty Images


Скъпоценен гол на Марио Манджукич за 2:1 в продълженията на полуфинала срещу Англия донесе голямата радост и първото класиране за финал на Световно първенство в кратката история на балканската държава. Преди това Киърън Трипиър даде ранен аванс на Англия в 5-ата минута, а Иван Перишич изравни в 68-ата.
 
Двубоят в Москва бе много равностоен като победата можеше да отиде и при англичаните. В продълженията обаче хърватите бяха по-класният тим и това се оказа решаващо за крайния изход.
 
Gulliver/Getty Images


Така тимът на Златко Далич успя в трети пореден мач от елиминациите в Русия да преодолее съперника си след равенство в редовното време, отбелязва Gong.bg. Англия пък остана болезнено близо до мечтания успех, но ще трябва да почака, за да се бори отново за втората си световна титла.
 
Gulliver/Getty Images
 

Наближавайки към финала, Световното първенство се превърна в Европейско

Точно 20 години, след като златното поколение на Хърватия с Давор Шукер, Роберт Просинечки и Звономир Бобан стигна до третото място на Мондиала във Франция, сега Модрич, Ракитич и Манджукич подобриха тяхното постижение и се превърнаха в първия балкански отбор на финал на Световно първенство.


Gulliver/Getty Images


Вчера Франция стана първия финалист на Световното първенство по футбол. „Петлите“ победиха Белгия с 1:0 на полуфинала с попадение на Самюел Умтити в 51-ата минута.

Франция отива на финал (СНИМКИ)

Французите са на финал на Мондиал за трети път в историята след триумфа си през 1998 г. и стигат до мач за титлата на второ поредно голямо първенство, след Европейското през 2016 г.
 

БГНЕС


Така в спора за титлата Хърватия ще срещне Франция. Англия пък ще опита да сложи достоен край в мача за третото място срещу Белгия.

Кой ще вземе Световната купа тази година
ще стане ясно в неделя.
 

БГНЕС