Силви Вартан дари 40 000 лв. на Музея за история на София
91296

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Силви Вартан дари 40 000 лв. на Музея за история на София
  • Силви Вартан дари 40 000 лв. на Музея за история на София

Нова експозиция с икони от Кремиковския манастир може да се види в Музея за история на София. Част от църковните изображения са реставрирани със средства, дарени от фондацията на световноизвестната певица с български корени Силви Вартан. Столичният кмет Йорданка Фандъкова лично благодари за финансовата помощ и заедно с Вартан разгледаха музея.

За първата година от създаването си през Музея за история на София са преминали близо 90 000 посетители, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова. В момента е изложена експозиция от икони, които са обновени с финансовата помощ на фондацията на Силви Вартан.

Силви Вартан представя новата си книга в София

„Силви Вартан дари 40 000 лева на Музея за история на София, с които успяхме да реставрираме няколко икони от Кремиковския манастир, които посетителите на музея могат да разглеждат, великолепни са", заяви столичният градоначалник.

Световноизвестната певица за първи път посещава музея и заяви, че в днешно време е много важна инвестицията в културата:



Връчиха на Силви Вартан орден за човеколюбие

„Аз откривам днес колко великолепен е този музей. Изключително съм впечатлена от работата на реставраторите, които са използвали моето дарение и са постигнали великолепни резултати. Едно е да даряваш, друго е да видиш плодовете на своето дарение. Моята организация предимно подпомага деца, но културата е нещо много важно. Тя е храна за ума. Мисля, че светът се нуждае от повече хора, които подпомагат духовното. В бъдеще отново ще помогнем на подобни каузи, защото наистина е важно".

От 15-и декември в Музея отново ще се помещават коледни ателиета.