Златко Баретата сам решил да влезе през централния вход на Съдебната палата
60947

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Златко Баретата сам решил да влезе през централния вход на Съдебната палата
  • Златко Баретата сам решил да влезе през централния вход на Съдебната палата

Златомир Иванов сам е взел решението да влезе през централния вход на Съдебната палата. Това обясни неговият адвокат Мариана Тодорова. Тя разказа, че Златко Баретата сам е карал колата към съда и е бил придружаван от трима гардове, от които само един е бил въоръжен.

Баретата беше прострелян вчера на влизане в Съдебната палата. За разлика от друг път той е предпочел парадния вход, вместо страничния. Бившият командос беше прострелян в корема и крака. Адвокат Тодорова обясни, че той не е имал притеснения относно здравето си: „Той не е излизал от тях, тъй като е под домашен арест. Идвал е само към съда на съдебното заседание. Не е бил с бронижилетка, с две момчета, които не са имали оръжие в себе си. Само едно момче от охраната е имало оръжие".

Процесът срещу Баретата ще се забави, защото не е ясно колко време ще е нужно на ранения да се възстанови. Тодорова подчерта, че Иванов сам е взел решение какъв маршрут да избере: „Няма как да разбера. Това е лично негово решение. Охраната каза, че той е карал колата и той така е решил на своя глава. Все пак той решава къде да спре".

Състоянието на другия ранен - охранителят Атанас Станков, е добро, каза още адвокат Тодорова.