„Струма” се напука и накъса в началото на магистралата. Дефектът на пуснатата преди седмица магистрала при продължаващи строителни работи се появи в самото начало на Лот-4, където пътуващите за Петрич и Мелник слизат от старото трасе на Е-79, за да продължат в съответните направления.

Миналия петък участъкът бе открит в присъствието на премиера Бойко Борисов, шефа на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров и регионалния министър Лиляна Павлова.

От министерството отричат по магистрала „Струма” да има дефекти

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството реагираха светкавично и разпространиха съобщение, в което категорично заявяват, че информацията за свличане на отсечка на магистрала „Струма” край Сандански не отговаря на истината.

От ведомството отбелязват, че в медиите са публикувани снимки не от директното трасе на автомагистралата, по което на 31 юли, за да се улесни трафикът в района на Петрич, беше пуснато движението при продължаващи строителни дейности на обекта.



Пускат предсрочно лот 4 на магистрала „Струма”

Лот-4 на магистрала „Струма” бе проектиран и дублира старото трасе на главен път Е-79 след пътния възел Петрич - Мелник. Дефектът в момента е в платното на тези, които слизат от края на Е-79 и началото на Лот-4, за да излязат на стария път Мелник - Петрич. Поражения в лентата, по която идващите откъм Мелник и Петрич и поемат по Лот-4 няма.

Дефектът вероятно се е получил заради преминаването на тежки товарни автомобили, отбиващи се за Петрич и ГКПП Златарево на българо-македонската граница, както и от горещините.

Новата асфалтова настилка с дебелина от 12 см е положена върху старата, тъй като това ухо съществува още от времето на Е-79. Новата настилка вече е станала на бабуни и се е разкъсала. В момента фирма „Агромах” поела договора на гръцката „Актор” поставя баластра между двете платна.

Заради недоглеждане магистрала „Струма” се оказа без връзка с Гърция

Още при пуска миналия петък Лазар Лазаров обясни, че пускът на Лот-4 е по молба на премиера Бойко Борисов, за да се разтовари трафикът през Петрич, а пътуващите в посока Гърция да ползват тези 15 км от магистрала „Струма”, въпреки че ремонтните работи ще продължат до 11 септември, когато се очаква издаването на акт 16 на Лот-4.

Източник: БГНЕС