Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че ще приложи "пълната сила и тежест" на американското правителство за борба с трафика на хора, който той нарече "епидемия", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп се срещна в Белия дом с висши съветници и представители на организации, които се занимават с проблема с трафика на хора. Сред присъстващите на срещата бе и неговата дъщеря Иванка Тръмп.
 

Президентът определи трафика на хора като проблем, за който "не се говори достатъчно". Той каза, че ще нареди на министерствата на правосъдието и вътрешната сигурност внимателно да прегледат ресурсите, които посвещават на борбата с този проблем.

САЩ с драконовски план срещу нелегалните мигранти
 

Белият дом даде разяснение във връзка с изказване на Тръмп, в което президентът определи като "военна операция" действията на правителството за депортиране на незаконни имигранти от САЩ. Президентският говорител Шон Спайсър каза, че Тръмп е имал предвид безупречността и голямата точност на действията на правителството в това отношение, посочва ТАСС.


"Президентът използва прилагателното (военна), за да опише възприятието и начина (на тези действия). Той говореше за това, че всички действия се извършват с доста висока степен на точност, безупречни в тяхното провеждане, ефективни и много стабилни", заяви Спайсър.

Десетки хиляди българи може да бъдат депортирани от САЩ (ВИДЕО)

По думите му Тръмп отделя сериозно внимание на борбата с незаконната миграция.

Министърът на вътрешната сигурност Джон Кели каза, че САЩ няма да включват армията в прилагането на имиграционните закони и че "няма да има масови депортации".
БТА