Американският президент Доналд Тръмп
Американският президент Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че ще приложи "пълната сила и тежест" на американското правителство за борба с трафика на хора, който той нарече "епидемия", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп се срещна в Белия дом с висши съветници и представители на организации, които се занимават с проблема с трафика на хора. Сред присъстващите на срещата бе и неговата дъщеря Иванка Тръмп.
 

Доналд Тръмп Иванка Тръмп
БГНЕС

Президентът определи трафика на хора като проблем, за който "не се говори достатъчно". Той каза, че ще нареди на министерствата на правосъдието и вътрешната сигурност внимателно да прегледат ресурсите, които посвещават на борбата с този проблем.

САЩ с драконовски план срещу нелегалните мигранти
 

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър
БГНЕС

Белият дом даде разяснение във връзка с изказване на Тръмп, в което президентът определи като "военна операция" действията на правителството за депортиране на незаконни имигранти от САЩ. Президентският говорител Шон Спайсър каза, че Тръмп е имал предвид безупречността и голямата точност на действията на правителството в това отношение, посочва ТАСС.

"Президентът използва прилагателното (военна), за да опише възприятието и начина (на тези действия). Той говореше за това, че всички действия се извършват с доста висока степен на точност, безупречни в тяхното провеждане, ефективни и много стабилни", заяви Спайсър.

Десетки хиляди българи може да бъдат депортирани от САЩ (ВИДЕО)

По думите му Тръмп отделя сериозно внимание на борбата с незаконната миграция.

Министърът на вътрешната сигурност Джон Кели каза, че САЩ няма да включват армията в прилагането на имиграционните закони и че "няма да има масови депортации".
БТА