Без право на грешка
Без право на грешка / fanpop.com

Интригата в испанската Примера дивизион възкръсна досущ като прословутата птица феникс. Само четири кръга преди края на сезона три отбора се събраха в разлика на само една точка. Ситуация, рядко срещана в първенствата от топ 4 на Стария континент. Ситуация, гарантираща напрежение до последния ден от шампионата, а защо не и до неговия последен съдийски сигнал.

Внезапният колапс, в който изпадна Барселона върна погледа на футболния запалянко към върховите позиции в Ла Лига. Само допреди месец каталунците минаваха за сигурен шампион, но ето, че футболът доказа, че е наистина велика игра. Спорт, подчинен на своя собствена логика, която често изглежда абсурдна. Доминиращата в последното десетилетие Барса завоюва требъл през миналата кампания. Луис Енрике бе затрупан със суперлативи, а култът към триото Меси – Суарес – Неймар достигна истерични висоти.

Това почти религиозно отношение се запази повече от година, за да приключи по най-неочквания начин преди от месец. Случайно или не, пропадането на Барса започна непосредствено след смъртта на Йохан Кройф. Легендарният холандец отдавна е признат за главен архитект на червено-синия клуб, а полетът му към небето бе последват от траурно представяне на Меси и компания на терена. Поредица от поражения с цената на отпадане от Шампионската лига и профукан аванс от 10-ина точки в лигата.

Каталунците обаче притежават дебело наслоена класа и стъпиха на крака точно преди да влязат в позицията на догонващи в Примера и продължават да държат титлата в ръцете си. Но вече нямат право на грешка. Също както и преследвачите си от столицата – Атлетико и Реал. Загуба на точки във финалния спринт би била фатална за всеки един от трите тима и това дава съответните козове в ръцете на любителите на залозите.

Ниските коефициенти са един от недостатъците за залагащите от една страна, но от друга – букмейкърските къщи предлагат достатъчно богат набор от възможности за залагане на съответните мачове, от които можем да се възползваме. Информация за най-изгодните предложения може да се открие на страницата на efirbet.com в интернет.

Подобна до 25.04. бе картинката и във Висшата лига на Англия. Там сензационният лидер Лестър и неговият преследвач Тотнъм слаломираха един след друг през противниците, устремени към заветната титла. „Шпорите” обаче се подадоха на напрежението, а и малшансът им изневери и след домакинската загуба на точки срещу У.Б.А. „лисиците” вече изглеждат наистина недостижими на върха с аванс от 7 точки.

В оставащите три кръга всяка победа на Лестър или загуба на точки от Тотнъм ще узакони немислимото – шампионска титла за „бедния” нискобюджетен клуб, състезаващ се в най-богатата лига в Европа.

В предстоящия кръг Лестър гостува на драпащия със зъби и нокти към заветния топ 4 Манчестър Юнайтед. Грандът от „Олд Трафорд” почти сигурно ще удари водача в класирането, в чиито редици със сигурност ще се забележи елемент на успокоение от издънката на Тотнъм. Ван Гаал и Юнайтед са решени на всичко да участват в Шампионската лига през следващия сезон, а това минава през задължителна победа над Лестър. В същото време доиграващият сезона Челси е решен да откаже от мераците за титлата градския си съперник Тотнъм и „сините” от Лондон могат да връчат задочно титлата на Лестър при успех над „шпорите”.

По-голямата интрига в Премиършип вече е около местата, даващи право за участие в Шампионската лига. Двата отбора от Манчестър и Арсенал ще трябва заемат оставащите две квоти за най-комерсиалния турнир и търсещите печалба очаквано ще фокусират вниманието си върху тях. По традиция коефициентите за мачовете в Англия са винаги по-примамливи и срещите от Премиършип са апетитна хапка за любителите на залозите. Подобни коефициенти могат да бъдат открити в лицензирания Efbet от Efirbet.

Въпреки че интригата за титлата в другите водещи първенства е почти или изцяло ликвидирана, борбата за Зона Европа, както и тази за оцеляване е актуална навсякъде. Именно натам трябва да бъдат насочени и размислите на тото играчите. Последните кръгове гарантират добри оферти и оставят избора от комбиниране на залога изцяло в ръцете на залагащите.

Както обикновено от фундаментално значение за успешната игра ще бъде осведомения залог. Добрата новина е, че портал като Efirbet предлага достатъчно възможности за набиране на информация, както за формата и кадровите проблеми в отборите, така и за букмейкърите, предлагащи най-високи ставки за избрания залог.