Балканската кухня е колоритна, очарователна и богата на вкусове. Но отделните региони имат своите отличителни особености, които ги правят уникални и различни от всички останали. Около 500 години царуване на Османската империя оказва голямо влияние върху балканската храна.
То означава, че дори когато преминете от Хърватия към Черна гора или от Босна и Херцеговина до Сърбия, менютата на местните ресторанти изглеждат доста сходни, но определено много вкусни. Съществуват вариации, а страничните ястия или подправки може леко да се променят, но основните храни на Балканите остават същите. Ето най-предпочитаните, които биха ви накарали да се върнете отново.
В снимки
-
2/9. Най-вкусните ястия от Балканите, на които не можем да устоим (СНИМКИ)
Ćevapi - малки, продълговати, приготвени от комбинация от говеждо месо, агнешко, свинско или телешко месо, кебапчета. Ключът е добавянето на сода за хляб към месото, което ги оставя светли и ефирни.
ThinkStock/Getty Images
foodpanda