В снимки
-
14/18. Какви ястия да сложим на трапезата за Бъдни вечер (СНИМКИ)
Ошав
Ето и как се приготвя:
Необходими продукти:
сушени плодове - 500 г сливи, ябълки, кайсии, череши...
мед - 100 г
захар - 100 г
канела - 1 пръчка, по желание
ванилия - 1 пакетче
Начин на приготвяне:
Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа. След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата.
Щом плодовете омекнат, прибавете меда и ванилията. Ошавът за Бъдни вечер се поднася охладен, в голяма стъклена купа.
Бъдни вечер е специално време, когато се събираме с близките си и се радваме на топлата обстановка и любовта, която ни обгръща.
В тази светла нощ, когато звездите сияят по-ярко, нека се съберем около празничната трапеза и да се насладим на вкусните ястия, които сме приготвили с грижа и любов.
Насладете се на коледната магия като разгледате тези чудни ястия:
Те трябва да са 7, 9 или 12, ето и какво да присъства на трапезата:
1.Тиквеник
2.Чушки с боб или постен боб - рецепта вижте тук - Ето как да приготвим постен боб
3. Содена питка - Как да приготвим содена питка
4. Ошав
5. Зелеви сарми - ето и как да ги приготвим - 3 вкусни рецепти за постни зелеви сарми
6. Туршия
7. Орехи
Рецепти за всички ястия вижте тук
В тази светла нощ, когато звездите сияят по-ярко, нека се съберем около празничната трапеза и да се насладим на вкусните ястия, които сме приготвили с грижа и любов.
Насладете се на коледната магия като разгледате тези чудни ястия:
Те трябва да са 7, 9 или 12, ето и какво да присъства на трапезата:
1.Тиквеник
2.Чушки с боб или постен боб - рецепта вижте тук - Ето как да приготвим постен боб
3. Содена питка - Как да приготвим содена питка
4. Ошав
5. Зелеви сарми - ето и как да ги приготвим - 3 вкусни рецепти за постни зелеви сарми
6. Туршия
7. Орехи
Рецепти за всички ястия вижте тук
iStock, GettyImages