Областта е трайно в "червената зона"
"Област Ямбол е трайно в "червената зона" по разпространение на COVID-19. Заболеваемостта продължава да се покачва и достигна 412 на 100 000 души население, т.е. с близо 100 единици над средната от 315 за страната в момента".

Вижте къде може да се ваксинирате в Ямбол

Това съобщи на брифинг в Областната администрация новият директор на Регионалната здравна инспекция д-р Радостина Калчева. Регистриран е епидемичен взрив сред персонала в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Маленово.

"Инфектирани са шестима служители, от тях двама са хоспитализирани. Oбщо 30-те работещи в социалното заведение не са ваксинирани, тъй като многократно са отказали. Сред 60-те домуващи няма заболели, всички са имунизирани", каза д-р Калчева.

В Ямболско няма училища с напълно ваксиниран персонал

"Под карантина е поставена и паралелка от 26 петокласници в ямболско училище, заради заболели три деца и учител. През последните 24 часа има 42-ма новозаболели. В болници са приети 112 души, а 794 са на домашно лечение. На този етап има достатъчно ковид легла в лечебните заведения", допълни директорът на РЗИ.

Екипите на РЗИ днес получиха отличия за приноса им към ваксинационния процес в страната. Награден беше и общопрактикуващият лекар от Ямбол д-р Румен Марчев, който е ваксинирал 800 свои пациенти. Грамотите от името на здравния министър връчи областният управител Георги Чалъков.
БТА