На 9 и 10 септември - четвъртък и петък)желаещите да си поставят ваксина срещу COVID-19 ще могат да го направят в изнесен кабинет, организиран от Община Ямбол и РЗИ, съобщиха от Общината.

В Ямболско няма училища с напълно ваксиниран персонал

И в двата дни мобилният ваксинационен пункт ще бъде разположен до Регионална библиотека „Г. С. Раковски“ от 16:00 до 18:00 часа. Гражданите имат възможността да избират между Janssen, Pfizer и Moderna. 

Ваксинацията ще се извършва от медицински специалисти. Припомняме, че през делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в РЗИ, МБАЛ „Свети Пантелеймон“ и Медицински център „Бербатов“.

COVID в Ямболско: Има болнични легла, не достига персонал

В Ямболска област към 8 септември 17 156 души са със завършен ваксинационен цикъл, което е 16,74% от подлежащите на ваксинация в областта. На национално ниво ваксинираните са 19, 57 %.

За да се улесни достъпа до ваксини, мобилни ваксинационни пунктове бяха разполагани няколко пъти в Ямбол. В началото на месец юли пункт беше позициониран в Градския парк, а преди седмица шатри за ваксинация бяха разположени пред две от големите търговски вериги в града.