Над 550 деца и ученици са под карантина в областта
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на 100 хил. души, като най-висока е в областния град - 816.

Колко COVID легла могат да бъдат разкрити в Ямболско

Увеличава се и броят на децата сред заболелите, съобщи пред журналисти директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Радостина Калчева. Активите носители на вируса са 948, като от тях 76 са хоспитализирани. Сред приетите в болница е и 4-месечно бебе. Заети са 63 от разкритите общо 132 COVID легла в болниците.

На този етап има четири свободни интензивни легла от шестте разкрити в единствената COVID реанимация в областта - в МБАЛ "Св. Пантелеймон". За последното денонощие в региона са отчетени 99 нови случая на заразата.

"Под карантина са поставени 1386 души - контактни на заболели и завърнали се от чужбина, като броят им само за седмица се е увеличил с над 400 души", каза д-р Калчева.

Област Ямбол вече е в тъмночервената зона за COVID-19

По думите ѝ към момента в Ямболска област има 80 заболели деца, което е рекорден брой спрямо предходните вълни на коронавируса. Само на 17 януари с PCR тест са доказани 13 положителни проби на ученици и 8 - на учители и непедагогически персонал.

Под карантина са поставени над 550 деца от 21 училищни паралелки и четири групи в детски градини.
БТА