/ Thinkstock/Getty Images
Окръжният съд в Монтана призна за виновен подсъдимия В. Ангелов. Подсъдимият Ангелов (на 32 години) от 2009 г. живеел на съпружески начала със С.Ц. първоначално в с. Долни Цибър, а след това в с. Игнатово, област Монтана. От съжителството те имат две деца – на 7 и 4 години.

През пролетта на 2015 г. жената разбрала, че е бременна. С мъжа си решили на никого да не споделят този факт, като промените във външния вид обяснявали на близките с бъбречни проблеми. Вечерта на 22 юли 2015 г. Ангелов се прибрал вкъщи и заварил жена му да ражда.

Съдят собственик на фирма за причинена смърт на работник

Бебето се родило живо, плачещо и мърдащо крайниците си. Бащата изхвърлил пъпната връв, след което изнесъл новороденото момиченце в двора. Там го увил в дреха и го притиснал в областта на шията, след което усетил, че то спряло да се движи. Тогава подсъдимият отишъл до външната тоалетна и го изхвърлил в нея.

Когато се върнал в къщата Ангелов заварил жена си да лежи на пода в неконтактно състояние. Той я залял с вода, опитал се да й помогне, след което потърсил медицинска помощ на телефон за спешни случаи 112.

Родилката била приета в МБАЛ-Лом, където след проведени реанимационни мероприятия била стабилизирана. При извършения по-късно преглед, лекарите установили признаци на скорошно раждане.

Рецидивист от Врачанско с поредна присъда за изнасилване

От заключението на съдебномедицинска експертиза на трупче на новороденото е видно, че детето е било родено доносено и жизнеспособно, без външни и вътрешни аномалии.

За извършеното от Ангелов престъпление съдът му е наложил наказание от 17 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.