/ ThinkStock/Getty Images
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Оряхово съдът е признал за виновен подсъдимият В. Гулевски (на 55 години) за това, че при условието на опасен рецидив е изнасилил жена. Следобеда на 17 януари 2015 г. пострадалата К. К. била сама в дома си в с. Селановци. 25-годишната жена страда от детска церебрална парализа, освидетелствана с експертно решение от ТЕЛК с 84% нетрудоспособност.

Към 18:20 часа, в дома й дошъл В. Гулевски, под предлог, че търси майка й във връзка с уговорка за продажба на мобилен телефон. Мъжът носел две бутилки с вино, като пиел от едната и пушел. Жената се обадила на майка си и я информирала, че Гулевски я чака, след което му заявила, че излиза с намерението той да напусне дома им, тъй като се притеснила от поведението му. Въпреки, че отвърнал на К. К., че ще си ходи, мъжът издърпал телефона от ръката й, изгасил осветлението в стаята и й наредил да седне на леглото, като отправил заплашителни думи.

Затвор за побой, при който са пострадали невинни хора в заведение

Пострадалата започнала да се дърпа, но поради здравословните си проблеми не могла да се пребори с насилника, който я повалил на леглото. Той удрял жената по главата и по гърба, като се озлобявал още повече от нейната съпротива. Гулевски успял да я съблече и въпреки опитите на пострадалата да го избута, осъществил насилствен полов акт с нея, а впоследствие и блудствени действия. В един момент жената успяла да избяга навън и се обадила на майка си, като й разказала за случилото се.

За извършеното от него престъпление Гулевски е осъден на осем години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Подсъдимият е многократно осъждан за изнасилвания, сводничество и кражби. Понастоящем изтърпява шестгодишна присъда по предходни осъждания.