/ ThinkStock/Getty Images
Съдът в Козлодуй е признал за виновен Ивайло А. за причинени телесни повреди на две лица по обвинителен акт на Районна прокуратура-Козлодуй. Вечерта на 29.07.2016 г. осъденият Ивайло, заедно с приятеля си, бил в питейно заведение в центъра на с. Михайлово, общ. Хайредин.

В празничната атмосфера по повод събора на селото някои от посетителите се забавлявали с палене и хвърляне на пиратки между масите. По този повод били отправяни забележки, взаимни вербални нападки, които прераснали в скандал и последвало сбиване, по време на което Ивайло А. получил удари от Ц. Й.

След намеса на присъстващите в заведението те били разтървани, а скандалът потушен. Осъденият обаче останал раздразнен от нанесения му побой и след като се прибрал у дома се опитал да се свърже с полицията и да се оплаче от станалото, но не успял.

Водач без книжка получи ефективна присъда за подкуп на полицаи

Близо два часа след инцидента, Ивайло взел решение да раздаде „собствено правосъдие“ на виновните, като за целта се снабдил с дървен кол – дръжка от брадва. След употреба на алкохол, той се качил в лекия си автомобил и отпътувал към същото заведение. Паркирал навън и директно се отправил към масата, на която същата вечер седели неговите опоненти.

Без да се увери, че техните места вече били заети от други хора, той без предисловие, неочаквано и безпричинно за седящите към него с гръб, започнал да им нанася удари с дървения кол. В резултат на действията на Ивайло А. единият от пострадалите – П. Д., получил счупване на лакътната кост, довело до трайно затруднение на движението с оздравителен период от около три месеца. Другият пострадал – А. Т., бил с разкъсно-контузни рани на главата и предмишница.

Жена ще лежи в затвора - набедила полицай, че я изнасилил

За извършеното престъпление Районен съд-Козлодуй е определил на Ивайло А. наказание от две години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Приведена е била в изпълнение предходната присъда на Районния съд в Монтана от 2013 г. за причинена от него тежка телесна повреда, с която му е било наложено наказание от три години „лишаване от свобода“. След подадена жалба от осъдения А., Окръжен съд – Враца е потвърдил изцяло първоинстанционната присъда на РС-Козлодуй.