race
race / dariknews.bg
По искане на Районна прокуратура - Ловеч съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на непълнолетен за изнасилване.
Прокуратурата е привлякла З.А. /на 17 години/ в качеството на обвиняем за това,  че около 12:35 часа на 3 ноември 2017 г. в гр. Ловеч, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в изоставена дървена постройка, в двора на МБАЛ „Проф д-р П. Стоянов“, се съвкупил с лице от женски пол /на 19 години/, като я принудил към това със сила и заплашване. Престъпление по чл. 152, вр. чл. 63 от НК. 

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Привлечен е в качеството на обвиняем за тежко умишлено престъпление „изнасилване“ за което се предвижда наказание „лишаване от свобода”  от две до осем години. Същият е осъждан и съществува реална  опасност да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което Районен съд- Ловеч е взел мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо лицето.
Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ловеч.