Майсторът с юнашкия тиган Ангел Ангелов отново ще бъде гост на Враца по време на панаира.
Майсторът с юнашкия тиган Ангел Ангелов отново ще бъде гост на Враца по време на панаира. / Община Видин
Над 300 порции от “Баш врачанска блажна ютика”, приготвена в юнашка тава от Ангел Ангелов и врачанина дедо Скръц, ще бъдат предложени за дегустация на гостите на Врачанския есенен панаир - на 16 септември (събота), от 18:30 часа, пред панаирната сцена. Лютиката е едно от емблематичните ястия за врачанския край и се приготвя от печени чушки, печени домати, лук, магданоз, чесън, олио и сол. За да стане „блажна”, към нея се добавя и сирене. Част от врачанската лютика ще бъде поднесена в специални хлебни чинийки - специалитет на копривщенския майстор Ангел Ангелов.

Кампанията „Подкрепяме Българското“ гостува във Враца

Още традиционни врачански гозби гостите на панаира ще могат да опитат всеки ден от 14 до 18 септември от 17:30 часа на щанда на  читалищата от Община Враца. Средствата, дарени за дегустацията на ястията и тази година са за ремонт на родилното отделение на врачанската болница.
 
В дните на панаира атракционното влакче във Враца ще бъде с променен маршрут и ще обслужва гостите на изложението. То ще се движи по маршрут от парк „Дъбника“ до бившето „Експресо“, под Начално училище „Иван Вазов“ и обратно. Първият курс ще бъде от 10:00 ч., а всеки следващ е през два часа. Последният курс е в 22:00 часа, с начална спирка бившето „Експресо“ до парк „Дъбника“.

Врачанският панаир – с нова визия и кауза

Създадената организация на движение на атракциона е с цел удобство на всички желаещи да посетят културната и съпътстващата програма на Врачанския есенен панаир.

Атракционното влакче ще възстанови традиционния си маршрут от площад „Христо Ботев“ до Вратцата след приключване на строително-ремонтните дейности по ул. „Поп Сава Катрафилов“.