Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов отмени заповедта си за частичното бедствено положение за част от наводнените от пороите села.

Това са селата Крапец, Боденец и Върбешница, тъй като там обстановката се нормализира. Все още заповедта важи за селата Лютидол и Ребърково.

След водното бедствие в Северозапада: Има ли все още опасност (ОБЗОР)

Там тя ще бъде отменена едва след трайното отстраняване на нанесените щети, се посочва в новата заповед на кмета на Община Мездра.

Двете села са с най-много разрушения след поройните дъждове. Село Лютидол, освен другите разрушения, остана и без вода, тъй като и двата главни водопровода, които го захранват, бяха скъсани.

"След денонощната работа на служителите на ВиК, водоподаването е възстановено в цялото село", каза управителят на дружеството Ангел Престойски.

В село Ребърково водата отнесе един ред от гробищния парк. Още в съботния ден кметът Иван Аспарухов, заедно с областния управител Георги Митов и заместник областния управител Милчо Стефанов направиха оглед на щетите в засегнатите села, а отстраняването им започна веднага.

Заради усложнената обстановка в Северозапада вчера във Враца се проведе извънредно заседание на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействия с националния щаб с участието на министър-председателя акад.Денков.
Мая Ценова, БТА