/ СУ
Специално разработено приложение ще осигурява музикални поздрави „
"Любовта е навсякъде и във всичко“ е мотото на инициативите, които ще се проведат на 14 февруари в училище „Козма Тричков“. Организаторите на събитието-– членове на клуб „Училище и още нещо…“, с ръководител Лала Банева ще предложат на своите съученици вълнуващи „срещи“ с най-известните любовни двойки в литературата и историята, ще бъдат раздадени „валентинки“ с цитати от литературни произведения за любовта и приятелството, както и послания на учениците към своите приятели.

Училища във Врачанско предлагат обучение в нови професии

В духа на мотото и за да покажат, че обичат природата и се отнасят към нея отговорно, ще подредят изложба на музикални инструменти, направени от отпадъчни материали. И защото са деца на своето време ще могат да избират музикални поздрави към приятели и учители чрез приложение, разработено от десетокласниците Цветан Гергов и Владимир Петров. В коридорите на училището вече са поставен стикери с уникален QR код, а софтуерът ще регистрира многообразието от музикални желания.

Пътят от иновативната идея до иновативното училище

Към всички, които скептично се отнасят към този ден, младите хора отправят своя апел: „Нека не забравяме, че любовта не означава само да обичаш друг човек, любовта е навсякъде около нас, само се огледайте, отворете сърцата си за заобикалящия ни свят и ще усетите магията на обич и внимание!“