/ Sofia Photo Agency, архив
Сигнал и въпроси до кмета на Враца и председателят на Общинския съвет изпратиха от местната организация на ВМРО, заради дейността на сектата „Свидетели на Йехова“ в града. според представителите на партията дейността им става „все по-агресивна и мащабна“.

Патриоти от Враца апелират за намеса на институции

В писмото се казва още:
  
„Представители на сектата са плъзнали по домовете на граждани на Враца, които ни сигнализираха за притесненията които изпитват в опитите да бъдат вербувани. Всекидневно представители на религиозното движение могат да бъдат забелязани и в центъра на града, раздавайки религиозни материали и агитирайки неправомерно гражданите.

Северозападът със силни позиции в ръководството на ВМРО

Припомняме, че по предложение на общинските съветници от ВМРО беше променена наредбата за обществения ред, ЗАБРАНЯВАЩА агитацията без разрешение от Общината.

Въпросната секта е била сочена за една от най-деструктивните в света. Пропагандаторите й нямат почит към националния флаг, към химна, към държавата и законите. Още по-фрапиращо - те отказват преливането на кръв дори и на умиращите.

В този ред на мисли, ние патриотите от ВМРО питаме:

- Регистрирани ли са „Свидетели на Йехова“ в общинския регистър на вероизповеданията?
- Посещават  ли малолетни лица  проповедите и пунктовете за агитиране на „Свидетели на Йехова“ ?
- Разрешила ли е Община Враца такъв тип религиозна агитация на територията на общината?
- Спазва ли се влязлата в сила Наредба за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията на Община Враца?“