/ Община Враца
Близо 500 първокласници получиха българското знаме дни преди честването на Националния празник - 3 март и станаха част от патриотичната инициатива, която организира Община Враца за четвърта поредна година.

Калин Каменов: Над 10 000 български знамена получиха учениците през последните години за Националния празник

С химна на Р България „Горда Стара планина“ малките възпитаници на Средно училище „Христо Ботев“ посрещнаха кмета Калин Каменов и общинския съветник д-р Иво Ралчовски.

Общински съветник проведе патриотичен урок в детска градина във Враца

Любознателните ученици отговаряха на всички въпроси свързани с предстоящия народен обичай Баба Марта и  Деня на Освобождението на България. С огромен интерес те изслушаха легендата за българската традиция на 1 март да се подаряват мартеници, както и научиха важни факти за националния символ - българското знаме от младежките работници от Звено „Център за Младежки дейности“.

знамена Враца
netinfo

Кметът Калин Каменов подари трибагреника и на първокласниците в Начално училище „Иван Вазов“ и Средно училище „Никола Войводов“.

Фотодокументална изложба посветена на 3 март гостува във Враца

Български знамена бяха раздадени и от заместник-кмета Петя Долапчиева на първокласниците в учебните заведения „Васил Кънчов“ и „Отец Паисий“, както и от заместник-председателя на Общинския съвет - Владимир Христов на децата от Начално училище „Иванчо Младенов“ и Иновативно основно училище „Васил Левски“.

знамена Враца
netinfo


Трибагреникът ще бъде раздаван и на всички жители и гости на Враца, които ще се включат в честването на Националния празник на централния площад в града „Христо Ботев“.